hirdetés

Kiléphet a kupé-SUV piacról a Mercedes

Egy német magazin gyári forrásokból jutott érdekes információkhoz a jövő Mercedes-palettáját illetően. Úgy néz ki, hogy a kupé-SUV modellekhez nyúlnak majd hozzá. A kérdés az, hogy a GLC és a GLE kupék végleg eltűnnek vagy pedig egy modellé olvadnak majd össze.

A Mercedes az elmúlt években a paletta egyszerűsítésén dolgozik. Elég csak például a C osztály és az E osztály kupé/kabrió egybeolvadásra gondolni vagy éppen az olyan modellek kínálatból kivételére, mint például az SLK roadster. Most úgy néz ki, hogy további átalakulásra számíthatunk, ráadásul most már SUV fronton.

A német Handelsblatt magazin ugyanis gyári informátoroktól jutott olyan információk birtokába, miszerint a csillagos márka a jelenlegi formájában nem tartja meg a két kupé-SUV modelljét, a GLC és a GLE kupét. Az egyelőre viszont még kérdéses, hogy mi fog történni, miután kifutnak a jelenlegi generációk.

Egyes vélemények szerint abszolút nem szeretne tovább ebben a kategóriában szerepelni a Mercedes, ami főleg a visszafogott értékesítési eredményeknek köszönhető. A kupé verziók ugyanis globálisan csak a GLC és a GLE eladások 15 százalékát teszik ki, az egyik legfontosabb piacon, Kínában pedig még ennél igy rosszabb a helyzet, ott csak az SUV vásárlók 7 százaléka dönt a sportosabb tetővonallal rendelkező kivitelek mellett.

Más források viszont azt állítják, hogy a C és E osztály esete fog megismétlődni, azaz a két kupé SUV egyetlen modellben egyesül majd. Mikor? Mivel a GLC kupé jelenlegi generációja még csak egy éve mutatkozott be, akár 3-4 évnyi kifutási idővel számolhatunk.